jueves, 21 de enero de 2016

Benviguts i benvingudes!!!

En aquest blog treballarem la Núria Torra i la Marta Parareda. Som alumnes de 4rt d'ESO a l'institut IES D'auro. Aquest blog tractarà sobre el món celeste.



El Cel, en llatí Caeli, és un concepte del més enllà present en moltes religions i filosofies espirituals. Mitològicament ha estat definit definit com a lloc de domicili dels déus, àngels i ànimes humanes (terrenals). Segons algunes creences, el cel és un estat de l'ànima.


Entre els romans és nom llatí del déu Urà i de les deïtats preolímpiques.

El Cel sol ser interpretat com un lloc de felicitat eterna. Generalment es creu que la relació entre aquest concepte i l'esfera celeste (esfera ideal, sense radi definit, concèntrica amb el globus terrestre, en la qual aparentment es mouen els astres) que va ser proposada per primera vegada pels antics astrònoms-sacerdots.

El concepte de Cel podria haver estat importat al judaisme des del zoroastrisme, en el qual es creu que quan arribi el final dels temps es produirà la resurrecció de tots els morts. Les ànimes hauran de creuar un pont (Chivat), i seran jutjades pels seus pensaments, paraules i actes, aquest judici no és final ja que quan el mal és eliminat, totes les ànimes es reuneixen, per tant la salvació és universal.

En el cristianisme, el Cel és un retorn a l'estat de la humanitat anterior a la caiguda, un segon i renovat Jardí de l'Edèn o Paris en el qual la humanitat es reuneix amb Déu en un perfecte i natural estat d'existència eterna. Els cristians creuen que aquesta reunió s'aconsegueix mitjançant l'obra redemptora de Jesucrist de morir a la creu pels pecats de la Humanitat. És un lloc de goig, pau i felicitat infinita i eterna.




5 comentarios:

  1. simon: la pàgina esta molt ben treballada, te un disseny molt bonic i que queda molt be amb el tema.

    ResponderEliminar
  2. Tant l'aprença que heu triat pel blog com la presentació penso que són molt bones ja que no t'agobies amb els colors i les fotos són atractives. Personalment m'ha agradat molt aquesta entrada perquè heu ficat informació que no sabia i que trobo interessant. Tot i que penso que si quan arribi el final dels temps ressucitem tots això serà un pollastre bèstia JAJAJAJA felicitats pel blog enserio!

    ResponderEliminar
  3. Aquest bloc el trobo molt interessant, ja que no sabia gaire sobre aquest tema, i aquesta pàgina ho aclareix molt bé. I en l'aspecte de la pàgina es veu molt treballat i ben ordenat per sectors.
    Laura

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  5. Aquest blog, està molt ben treballat, ja que tant visualment com l'informació que ens ofereix està molt bé. Si que s'aprèn més no només amb explicacions escrites, sinó que amb videos. Molt bon treball!
    Eira

    ResponderEliminar